Systemtext söker en affärsinriktad IT-ansvarig med ett brinnande intresse för att utveckla teknik och IT-system i en utvecklande och dynamisk miljö

Systemtext befinner sig i en spännande förändringsfas och söker nu en lösningsfokuserad och affärsinriktad IT-ansvarig. Rollen som IT-ansvarig är en viktig roll inom bolaget och du kommer vara övergripande ansvarig för att utveckla bolagets IT-system och programvaror. Du kommer även att delta i ledningens strävan att utveckla verksamheten där IT har en betydande del för bolagets framgång.

För att lyckas i rollen säkerställer du att bolaget på ett kostnadseffektivt, enhetligt och användarvänligt sätt hanterar samtliga processer och affärsinformation med hjälp av IT-stöd i framkant. Bolagets affärer med såväl kunder som leverantörer kommer att göras i samarbete med IT-ansvarig i syfte att varje affär har det systemstöd som krävs för att optimera affärens lönsamhet.

Ansvarsområden

  • Bistå beslutsfattare med framtagandet av analyser och underlag i form av rapporter och statistik.
  • Tillsammans med externa samarbetspartners ansvara för bolagets IT system. Hårdvara samt operativsystem hanteras av externa partner medan bolagets programvaror hanteras internt och vid behov samarbetspartner.
  • Utveckla bolagets programvaror och IT-system så att de ständigt lever upp till de interna och externa behoven.
  • Fastställa ett regelverk bolagets databaser (artikelregister, kundregister m.fl.) samt underhålla desamma.
  • Föreslå rekommendationer för utveckling av IT-system så att de lever upp till såväl nuvarande som kommande behov.
  • Optimera funktioner samt utföra enklare programmering.
  • Identifiera samarbetspartners vid mer komplex programmering.

Profil
För att vara rätt för rollen ser vi att du är högskoleingenjör inom programmering eller motsvarande. Du har minst 3 års erfarenhet av att arbeta med utveckling av affärssystem och/eller databasprogram. Det är meriterande om du har erfarenhet från Microsoft Dynamics AX, InRiver PIM och/eller Sitecore. Vidare har du har erfarenhet från att utföra behovsanalyser, programmera och implementera system. Du är en tekniker med intresse och förståelse för helheten i ett bolag. Dessutom har du viljan att bidra till att utveckla bolagets affärer. Troligtvis är du fortfarande i början av din karriär och har arbetat som applikationskonsult eller programmerare och vill nu ta nästa steg i din utveckling.

Som person är du analytisk med förmågan att snabbt sätta dig in i nya system. Du är förtroendeingivande och du utmanar gärna din omgivning för att hitta nya vägar. Ditt intresse för ny teknik och din nyfikenhet gör att du ständigt håller dig uppdaterad kring vad som händer på marknaden. Vi ser det som en självklarhet att du är en god kollega som värnar om att skapa goda relationer, såväl internt som externt.

Ansökan
Systemtext samarbetar med Academic Search International. Du ansöker till tjänsten genom att klicka på länken nedan där du bifogar ett personligt brev och CV. Har du frågor eller är intresserad av att veta mer är du välkommen att kontakta Anna Fredricson på 0701-65 31 01 eller Louise Stamå på 0701-65 31 96. Vi tar emot ansökningar löpande, dock senast den 2/1 2018.

Systemtext hjälper företag med skylt- och dekorlösningar för en kvalitativ visuell kommunikation. Vi är en helhetsleverantör som erbjuder allt från design, produktion och montage till service. Vi har egen produktion och montageorganisation i Sverige samt ett välutvecklat montagenätverk av samarbetspartners i hela Norden, vilket garanterar säkra leveranser, hög kvalitet och konkurrenskraftiga erbjudanden.

Systemtext är en lokal leverantör med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö. Vår ambition är att erbjuda marknadens starkaste alternativ för en optimal investering utifrån totalekonomin. Därför levererar Systemtext alltid lösningar att lita på! Besök gärna www.systemtext.se för att läsa mer om våra lösningar.