Utmaningen med världens största pumpa

Under 10 dagar 2014 förvandlades Globen i Stockholm till Herr Storpumpa – världens största Halloween-pumpa. Hans ansikte kom att synas på Globens nordvästra fasad, in mot city, mellan 23 oktober till 2 november. 

Monsterpumpans ansikte var 85 meter högt och hans mun var 100 meter bred. Systemtext hade som stolt sponsor till Herr Storpumpa producerat och levererat över 700 m2 svart foliedekor. På kvällen lystes hans ansikte upp av orangea lampor. 

”När vi fick förfrågan att vara med på detta annorlunda projekt, kände vi att vi inte kunde avstå. Det är once in a lifetime”, sa Eva Kalén Försäljnings- och Marknadschef på Systemtext. 

”Men projektet hade två stora utmaningar – underlaget och vädret. Dels är Globens yta lätt välvd samt väderbiten, dels att göra montage utomhus i slutet på oktober med risk för regn/snö och minusgrader. Vi hade tur att vädret var på vår sida.”

Bill Schacht, grundare av Shockholm, hade tillsammans med sitt team arbetat i över 20 månader på att få Herr Storpumpa att komma till Stockholm. Monterpumpan var en del i upptakten till Skandinaviens största Halloweenparad i Kungsträdgården den 1 november.

”Systemtext är en fantastisk och pålitlig partner! Jag är oerhört glad att de har hjälpt mig möjliggöra Herr Storpumpas ankomst till Globen, Stockholm och Halloween-paraden. Hans flin syns på flera kilometers håll. Jag är mycket nöjd med resultatet!” säger Bill.